Tervetuloa kaupunkimehiläispäivään la 12. toukokuuta Helsingissä

27.4.2012

Kaupunkimehiläisiä yhä enemmän Helsingissä:
Tervetuloa kaupunkimehiläispäivään lauantaina 12. toukokuuta

Tulevana kesänä Helsingissä pörrää yhä enemmän kaupunkimehiläisiä. Yksi pesien paikka on Pauligin huvila, johon saapuvat Stadin tarhaajat ja hunajafrendit ry:n kaksi kummipesää. Mehiläisten elämään pääsee tutustumaan lauantaina 12. toukokuuta klo 10–14.

Kaupunkimehiläispäivä on tarkoitettu kaikenikäisille mehiläisistä kiinnostuneille, joten paikalle voi saapua koko perheen voimin.

Kyseisenä lauantaina nopeimmille on luvassa pienet mehiläistuotteista koostuvat lahjat. Pauligin huvilalle sijoitettavat pesät on lahjoittanut Innocent-smoothie, joka tarjoaa paikan päällä omia maistiaisiaan.

Stadin tarhaajien opastukselle voi askarrella pientä korvausta vastaan mehiläisvahakynttilän vaikkapa äitienpäivälahjaksi. Lasipesän avulla mehiläisiä pääsee katsomaan aivan läheltä, vaikka varsinaisten kummipesien lähiympäristö rauhoitetaan mehiläisten käyttöön.

Mehiläiset sopivat hyvin kaupunkeihin

Päivän aikana Stadin tarhaajat kertovat mehiläistuotteista sekä mehiläisten elämästä ja toiminnasta erityisesti kaupungeissa. Yhdistyksen sihteeri Merja-Riitta Laurila muistuttaa, että monissa suurkaupungeissa mehiläiset ovat eläneet jo pitkään esimerkiksi rakennusten katoilla.  

”Mehiläiset sopivat hyvin kaupunkeihin, sillä kaupungeissa riittää kukkivia kasveja läpi koko kasvukauden. Mehiläiset parantavat myös kaupunkipuutarhojen satoa ahkeralla pölytyksellään.”

Monia huolestuttaa mahdollisuus mehiläisenpistosta. Todellisuudessa tavallinen kaupunkilainen ei todennäköisesti edes huomaa mehiläismäärän kasvua.
”Kun pesä sijoitetaan pois kulkuväyliltä, niin eivät mehiläiset ihmisistä piittaa”, Laurila toteaa.

Sen sijaan ampiaiset voivat tungeksia jopa samalle lautaselle syyskesällä, kun ne yrittävät saada osansa sokerisista herkuista.

Mehiläiset ovat tärkeitä mm. marjoille ja hedelmille

Pauligin huvilalle sijoitetut pesät on lahjoittanut Innocent-smoothie. Yritys kampanjoi keväällä ”Adoptoi mehiläinen” -teemalla, jonka ansiosta Suomen Mehiläishoitajain Liitto sai kolme pesää. Kaksi pesistä sijaitsee Pauligin huvilalla ja kolmas Olarin lukiolla.

Innocent haluaa kampanjallaan muistuttaa, että ilman mehiläisiä ei olisi myöskään marjoja eikä hedelmiä ravinnoksemme.  Pölytyksen ansiosta saadaan siis nauttia myös smoothieista.

Tapahtumakutsu on myös Facebookissa.


Lisätietoja:
Suomen Mehiläishoitajain Liitto
kuluttajaneuvoja Mari Koistinen
puh. 040 506 3202, mari.koistinen(a)hunaja.net
Hunajalla höystettyä -blogi


Stadin tarhaajat ja hunajafrendit
sihteeri Merja-Riitta Laurila
puh. 040 511 2052, merja-riitta.laurila(a)helsinki.fi