Akaa julistautui Suomen Hunajapääkaupungiksi

19.6.2014

Etelä-Pirkanmaalla sijaitseva Akaa on julistautunut Suomen Hunajapääkaupungiksi. Makea Akaa on kaupunkimehiläistarhauksen edelläkävijä, joka on tehnyt suunnitelmallista kaupunkitarhausta jo vuodesta 2009.

Kaupungissa toimivat tarhaajat ovat sijoittaneet alueelle tarhoja siten, että mehiläisten pölytysalueet kattavat kaikki kolme keskustataajamaa. Tarhoja on tällä hetkellä yhteensä 36. Vastaavassa mittakaavassa kaupunkimehiläistarhausta ei tiettävästi ole toteutettu missään muualla koko Euroopassa, Akaasta tiedotetaan.

Akaan mehiläistarhat ovat yksityisten tarhaajien omistuksessa. Kaupunki on osoittanut tarhoille sopivat paikat ja sopinut niiden sijoittelusta maanomistajien kanssa. Ajankohtainen ja suosittu kaupunkitarhaus lisää luonnon monimuotoisuutta sekä kasvattaa sadon laatua ja määrää koko vaikutusalueella. Idean isä on akaalainen mehiläistarhaaja Risto Niilimäki.

Akaan oma kaupunkihunaja on suosittu paikallistuote, jota on saatavilla akaalaisista liikkeistä, kaupungin toimipisteistä sekä suoraan mehiläistarhaajilta. Akaan kaupunki käyttää paikallista hunajaa liikelahjoina ja maistiaisina noin 100 kiloa vuosittain. Suomen Kuntaliiton järjestämissä Kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa Vaasassa toukokuussa 2014 Akaan kaupunki sijoittui pronssille Makea Akaa -teemallaan.

Suomen makeimmassa kaupungissa juhlitaan Hunajaviikkoa 25.–31.8.2014.

Lisätietoja: Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola, puh. 040 335 3205 / sini.kantola@akaa.fi