Osallistu valokuvauskisaan!

28.4.2014

SML järjestää tänä vuonna valokuvauskisan jäsenilleen. Kisassa on kaksi sarjaa: 1) mehiläislähikuvat ja 2) työskentely mehiläisten ja hunajantuotannon parissa.

Kilpailun molempiin sarjoihin voi yksi henkilö osallistua enintään kahdella digitaalisessa muodossa olevalla kuvalla. Ennakkoraati valitsee osallistujista osallistujat yleisöäänestykseen, joka järjestetään SML:n marraskuun Sadonkorjuuseminaarin yhteydessä.

Valokuvauskisan voittajana palkitaan yleisöäänestyksessä kaikkein eniten ääniä saanut:. Hän saa palkinnoksi osallistumisen ja majoituksen (2 hh) SML:n Talvipäiville tammikuussa 2015 Jyväskylään. Myös seuraavat kaksi eniten äänestyksessä ääniä saaneet saavat palkinnot.

Valokuvakilpailun säännöt

Kilpailuaika on 28.4.–31.10.2014. Kilpailuun saavat osallistua SML:n varsinaiset jäsenet sekä perhejäsenet poislukien SML:n toimihenkilöt. SML:n tavoitteena on kuvakilpailulla tuoda esiin mehiläisten kiehtovaa maailmaa sekä mehiläistarhauksen ja hunajantuotannon monipuolisuutta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:
1) mehiläislähikuvat
2) työskentely mehiläisten ja hunajantuotannon parissa

Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu. Kuva voi olla otettu myös ennen kilpailuaikaa.

Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet. Järjestäjä ei ota juridista vastuuta osallistujan mahdollisesti syyllistyessä tekijänoikeuslain rikkomiseen.

Kukin kilpailija voi osallistua molempiin sarjoihin enintään kahdella digitaalisessa muodossa olevalla kuvalla. Valokuvan käsittely on sallittua, kunhan kuvat ovat itse otettuja.

Suositeltava koko on 1620 x 1080 px/300 dpi. Kuvan tallennusmuoto on JPEG.

Lähetä kuvat sähköpostilla

Kun lähetät digikuvan sähköpostilla (mari.koistinen@hunaja.net), kirjoita lähetyksen aiheeksi Kuvakilpailu. Kuvat voi lähettää tai toimittaa muutoin SML:n toimistoon myös CD-levyllä tai muistitikulla. CD-levyt ja muistitikut palautetaan vain, jos mukana on riittävin postimerkein ja vastaanottajan tiedoilla varustettu palautuskuori.

Kaikissa kuvissa on oltava kuvan nimi tai kuvaus ja tekijän tiedot. Kirjoita siis sähköpostiviestiin oma nimesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Toimita myös enintään kahden lauseen pituinen kuvaus valokuvasta (kuvan nimi ja kuvaus tilanteesta).

Kuvat on lähetettävä lokakuun loppuun mennessä.

SML:n toimihenkilöistä ja ammattivalokuvaajasta koostuva raati valitsee omat voittajansa sekä Sadonkorjuuseminaarin yleisöäänestykseen osallistuvat kuvat. Seminaariyleisö äänestää valituista ehdokkaista omat suosikkinsa.

Kilpailun voittajille ilmoitetaan voitosta myös henkilökohtaisesti. 

Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet pysyvät kuvaajalla.

SML:lla on oikeus julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia Mehiläinen-lehdesä, Internet-sivuillaan ja muissa materiaaleissaan ilman erillistä korvausta. Kuvien luvaton luovuttaminen kolmannelle osapuolelle on kielletty.