Ohjeet mehiläisten pitopaikkailmoituksen tekoon

16.4.2014

Mehiläistarhaajien täytyy rekisteröityä Eviralle eläintenpitäjiksi ja ilmoitettava mehiläisten pitopaikat. Jos et ole vielä täyttänyt lomakkeita, kannattaa se tehdä nyt ennen kevään kiireitä.

Mehiläistarhaajien on Eviran ohjeistusten mukaan rekisteröidyttävä eläintenpitäjiksi ja ilmoitettava mehiläispesien pitopaikat. Pitopaikkoja ovat varsinaisten mehiläistarhojen lisäksi jaoketarhat sekä pölytyspalvelun vuoksi siirretyt tarhat. Jos olet jo rekisteröitynyt eläinten pitäjäksi, tulee sinun ilmoittaa vain jos perustat uusia tarhapaikkoja.

Voit ladata rekisteröitymislomakkeet tältä sivulta tai Eviran nettisivuilta. Lomakkeet palautetaan tarhaajan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaisille.

Rekisteröinti tapahtuu seuraavasti:

1. Jos et ole jo ilmoittautunut eläinten pitäjäksi, tee se lomakkeella ”eläintenpitäjän rekisteröinti”

2. Ilmoita yksi mehiläistarha varsinaiseksi pitopaikaksi ja rekisteröi se lomakkeella ”Pitopaikan rekisteröinti”

3. Jos sinulla on muita tarhoja 3 km:n etäisyydellä varsinaisesta pitopaikasta, ilmoita ne ”pitopaikkaluettelo”-lomakkeella

Lomakkeita varten tarvitset mm. pitopaikkojen koordinaatit.

Pitopaikka-ohjeistus tuli voimaan keväällä 2012 Eviralla. Lomakkeet voivat olla monimutkaisia täyttää. Ohjeet niiden täyttöön löydät lomakkeiden liitteinä sekä tarkemmin Mehiläinen-lehdesssä 4/2012 olleesta ohjeistuksesta.

Mikäli sinulla on ongelmia tai kysyttävää lomakkeisiin liittyen, ota yhteyttä Tuula Lehtoseen (tuula.lehtonen(at)hunaja.net, 040 506 3202).

 

 

Eviran lomakepankki (mehiläislomakkeet löytyvät sivun lopusta)

 

Liitteet

Eläintenpitäjäksi rekisteröityminen

Mehiläisten ja kimalaisten pitopaikkojen rekisteröintilomake

Mehiläisten pitopaikkaluettelo