Mehiläiskuhnuritoukat elintarvikkeena (Joensuu)

Paistettuja kuhnuritoukkia. Kuva: Virpi Aaltonen
Paistettuja kuhnuritoukkia. Kuva: Virpi Aaltonen
Aika: 15.3.2018 klo 09:00 - 16:00
Paikka: Riveria, Niskala, Niskakatu 17, 80101 Joensuu

Kuluttajien kiinnostus hyönteisruokaa kohtaan kasvaa. Vuonna 2017 hyönteisten elintarvikekäyttö tuli lailliseksi. Myös mehiläisiä voidaan käyttää elintarvikkeena. Pesistä muutoinkin poistettavat kuhnuritoukat ovat erinomainen proteiinin lähde ja hunajantuotannon sivuvirtatuote.

Kuhnurit ovat tavallaan myös hävikkiruokaa, koska tähän saakka niitä ei ole hyödynnetty ihmisravintona vaan ne on hävitetty eri tavoin. Kuluttajien kiinnostuksen ansiosta kuhnureiden hyödyntäminen voi tuoda mehiläishoitajalle myös lisätuloa.

Tervetuloa tutustumaan kuhnuritoukkien hyödyntämiseen elintarvikkeena!

Aika: 15.3.2018

Paikka: Riveria, Niskala, Niskakatu 17, 80101 JOENSUU, luokka

Klo 9.00 Tilaisuuden avaus

Klo 9.10 Vertti Seppälä: kokemuksia kuhnuritoukkien käsittelyprosessista, tuotteistamisesta ja markkinoinnista.

Klo 11.30 Omakustanteinen ruokatauko

Klo 12.15 Vertti Seppälä: Käytännön esimerkkejä prosessista ja kuhnureista valmistettavista tuotteista

Klo 14.00 Maritta Martikkala: kuhnuritoukkien tuottaminen mehiläispesissä

Klo 14.30 Anneli Salonen: Kuhnureiden elintarvikekäyttöön liittyvä lainsäädäntö.

Koulutuksen järjestää Mahdollisuuksia jatkojalostukseen hanke yhteistyössä Suomen Mehiläishoitajain Liiton kanssa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Anneli Salonen, anneli.salonen@uef.fi, puh. 050 413 3763.