Mehiläisiä maatiloille – hunajantuottajavalmennus (alkaa Huittisissa)

Aika: 2.9.2017-9.10.2018

Hunajantuotanto sopii hyvin maatilayrityksen yhdeksi tuotantosuunnaksi. Maatilaympäristössä on monia mehiläistarhausta ja hunajantuotantoa tukevia vahvuuksia ja resursseja. Mehiläisiä maatiloille -hankkeessa valmennetaan kiinnostuneista maatalousyrittäjistä uusia mehiläistarhaajia hunajantuottajiksi. Valmennuksen tavoitteena on elinkeinollisesti merkittävän hunajantuotannon käynnistäminen. Valmennukseen sisältyy myös hunajantuotantoa varmistavien mesikasvien laji- ja viljelyohjeistusta.

Valmennus sisältää 14 teoriapäivää ja kahdeksan päivää hoitotekniikan harjoittelua mehiläispesillä. Se alkaa syyskuun 2. päivä Huittisissa ja kestää syksyyn 2018. Vuoden 2018 valmennuspaikkaa ei ole päätetty. Valmennuksen hinta osallistujille on 280 euroa.

Valmennuksesta järjestetään infotilaisuudet Kankaanpäässä (7.8. klo 18, ProAgrian toimisto), Huittisissa (8.8. klo 18, ABC Huittinen), Aurassa (9.8. klo 18, ABC Aura) ja Akaassa (10.8. klo 18, Kaupungintalon valtuustosali). Lue lisää valmennuksesta ja ilmoittautumisohjeet Satafood.net tai Hunajaluotsi.fi.

Mehiläisiä maatiloille on Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan alueella vuoden 2018 loppuun asti toimiva hanke, jota rahoittavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma edellä mainittujen ELY-keskusten kautta sekä Hunajayhtymä Oy. Hanketta toteuttavat Satafood Kehittämisyhdistys ry ja Hunajaluotsi Oy.