Hyvää Suomesta -merkki

Hunajalle Hyvää Suomesta -merkki haetaan SML:n kautta eli hakemus (PDF) ja hunajanäytteet toimitetaan Suomen Mehiläishoitajain Liitolle.

Toimita vähintään 400 gramman purkillinen (mieluummin kuitenkin myyntipakkauksessa) hunajaa yhdessä hakulomakkeen (tämän sivun oikea palstalla) kanssa osoitteeseen
Tarja Ollikka, Askolinintie 5 A 2, 16300 Orimattila, 040 506 3208, tarja.ollikka(at)hunaja.net.

HUOM! Pakkaathan hunajapurkit varmuuden vuoksi muovipussiin, etteivät muut postilähetykset sotkeennu, mikäli hunajaa jostain syystä vuotaa.

SML:n kautta Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuden saa 100-prosenttiselle, suomalaiselle hunajalle. Hyvää Suomesta -merkki on liiton kautta haettuna tuottajalle maksuton. SML maksaa tuottajien puolesta tuotantomäärien mukaisen jäsenmaksun Ruokatieto Yhdistys ry:lle.

Jos hunajantuottaja ei ole SML:n jäsen, niin merkin hakeminen maksaa hänelle SML:n kautta 100 euroa.

Kun tuottaja on saanut hyväksynnän käyttää Hyvää Suomesta -merkkiä, se on voimassa toistaiseksi eikä tuottajan tarvitse esimerkiksi toimittaa uusia hunajanäytteitä vuosittain. Merkin käyttöä tarkkaillaan ja mahdollisiin väärinkäytöksiin puututaan tarvittaessa.

Hyvää Suomesta -merkin graafisen ohjeistuksen löydät netistä.

 

Hyvää Suomesta -merkki hunajapurkissa on sataprosenttisesti suomalaisen hunajan merkki. Samalla se on korkean laadun tae.

Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävä sitoutuu noudattamaan myös lainsäädännön ja SML:n ohjeita esimerkiksi hunajapurkin pakkausmerkinnöistä ja muista teksteistä. Tämän vuoksi on suositeltavaa toimittaa hunaja myyntipakkauksessa, jos mahdollista.

Hyvää Suomesta -merkin käyttölupa hoituu kauttamme nopeasti. Kannattaa hakea se nyt heti.

Lue lisää laatuvaatimuksista ja Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuksista.

 
 

Merkkiä voi hakea SML:n kautta ainoastaan hunajalle. Sitä ei siis SML:n kautta saa esimerkiksi hunajavalmisteille tai siitepölytuotteille. Hunajalla myönnettyä merkkiä ei näin ollen voi käyttää automaattisesti muihin tuotteisiin, vaan niille on erikseen haettava merkkiä Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenyyden kautta.